woensdag 30 juli 2014

Meubels opknappen, of niet?
Niks zo leuk als mooie oude meubels vinden, en weer laten herleven. 
Ik hou van oud hout, ouderwetse meubels zijn meestal een van een zware,goede kwaliteit hout gemaakt.
 Als ik wel een aan het stofferen ben, moet ik soms een bankje helemaal strippen tot op het houten frame.
En dan zie je pas goed hoe mooi het in vroeger tijden gemaakt is!
Ik heb ooit een stoel van een grote woonketen zien "uitkleden", en dat was een en al spaanplaat, met een klein beetje echt hout daartussen.
Het oude stoeltje van mijn opa echter, een van mijn eerste stoffeerprojecten, heeft een prachtig, sterk houten frame van keihard beukenhout. Niet kapot te krijgen! En dus zeer de moeite van het herstofferen waard!


Nu zou ik voor een lekker gekke stof hebben gekozen, bijvoorbeeld een oude boeken-print, maar omdat het een van mijn eerste projecten was, heb ik gekozen voor een zand-kleurige stof met linnen structuur.

Soms kom ik houten meubels, kastjes of tafeltjes tegen, en dan twijfel ik of ik ze zal restylen of niet.
Soms zijn ze mooi zoals ze ooit bedoeld waren, maar passen ze gewoon niet zo goed in een modern huis. Toch maar wit maken? Of een leuk kleurtje geven? 
Zoals een van mijn eerste grote aankopen; ik woonde nog bij mijn ouders thuis, zag in een winkel in Oosterhout een hele gave antieke grenen vitrinekast.
Kostte me toen bijna mijn hele maandsalaris (maar ach, ik woonde nog thuis..).
Toch heb ik hem onlangs geschilderd, ik was zo uitgekeken op het grenenhout. En eerlijk gezegd; ik heb er geen spijt van gekregen. Hij is nu zoveel mooier!


Ik wordt helemaal vrolijk van zijn licht blauwe kleur!
Pas nog vond ik een lief klein kastje, maar het was wel een beetje een saai geval.
Dus toch maar mijn Annie Sloan krijtverf uit de schuur gehaald. Samen met een mooi sjabloon van een vogel, is hij zo geworden:


De kleur heet Duck-egg-blue, maar ik vind hem meer naar groen neigen.
Maar goed, altijd lastig als je meubels restyled voor de verkoop; wat ik mooi vind, kan een ander (lees klant) misschien vreselijk vinden. En tenslotte zijn de meeste meubels die ik opknap voor de verkoop bedoeld! Gelukkig vond iemand het wel mooi, en was hij binnen twee weken verkocht.
Blijft toch altijd spannend!

Morgen ga ik weer op route, richting het zonnige zuiden, en hoop met een busje vol moois terug te komen in Oosterhout. Dan wordt het weer wikken en wegen; wel of niet de schilderskwast ter hand nemen?

Wordt vervolgd!!6 opmerkingen:

 1. heel leuk gedaan ! Ik vindt het juist meer naar blauw ogen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi farn, ja grappig he? Dat twee mensen naar dezelfde kleur kijken en er allebei een andere kleur in zien! Ik heb er pas een beetje Abusson blue, ook van Annie Sloan doorheen gemengd, en vind de kleur zo veel mooier! Moet nog een meubelstuk vinden om in die kleur te schilderen, dan zal ik er een foto van plaatsen. Groetjes, Monique

   Verwijderen
 2. Wauw..
  het ziet er heel erg mooi uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo. Kun je mij gebruiken om oude spullen op te knappen? Doe het gratis en voor niets. 😂
  wilmavanloon56@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een manier aan het zoeken om de juiste kleuren te vinden waar ik al een lange tijd naar op zoek ben. Jouw kleur grijs vind ik persoonlijk erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen