vrijdag 21 september 2012

Creatieve ideeën.

Het leuke van oude spullen om je heen verzamelen is dat je er soms ook je eigen draai aan kunt geven.
Het lelijke oude poefje van oma ziet er ineens weer helemaal hip uit als je hem opnieuw stoffeert met oude postzakken.Dat er her en der wat slijtage gaatjes in die zakken zitten, maakt het juist zo bijzonder, het voegt juist wat karakter toe. Een oude letterbak kan je met een beetje witte verf en oude,vintage behangetjes ook weer in van deze tijd maken.


Omdat ik (ook) een zwak heb voor oud behang, heb ik inmiddels een hele verzameling met de meest uiteenlopende motieven. Vooral bloemetjes vind ik prachtig. Het behang op deze foto met bloem en vlinder is trouwens niet oud, maar komt gewoon van de bouwmarkt! Past prima bij de oude.Een nieuwe (of oude) theedoek kan een tweede leven krijgen als wasknijper zak.
Deze maakte ik voor mijn zus:


De theedoek komt van Albert Heijn.


Als ik op een rommelmarkt oude borduurwerkjes tegenkom, kan ik ze nooit laten liggen. Maar om ze nou aan je muur te hangen? Liever maak ik er iets nieuws van. Deze speldenkussens bijvoorbeeld:

Zo loopt mijn hoofd soms over van de ideeën, nu alleen nog de tijd vrijmaken om ze ook allemaal uit te  voeren. Dat lijkt me de ultieme manier om je tijd door te brengen.
En dan komt mijn enorme verzameling behang,lapjes,lintjes en knoopjes toch nog eens van pas.  
3 opmerkingen:

 1. Tjonge jonge wat ben jij toch handig! Jij hebt alle crea genen gekregen hoor! Ik heb er geen 1!
  En met die wasknijperzak ben ik nog steeds heel erg blij! (je mag er nog wel 1 maken, die op zolder is te klein! Gekocht in een Engelse spullen winkel)
  Leuk idee van die speldenkussentjes! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook nog een hele doos met borduurgaren, een niet afgemaakte merklap en misschien ook nog een hele doos met borduurpatronen liggen? Interesse?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Chris en Kati,

  hoop over een tijdje tijd vrij te kunnen maken voor deze creatieve dingen! Zou er mijn beroep van kunnen maken! ;-)
  Enne, heb ZEKER altijd interesse in borduurspullen!
  Thanks, x Monique

  BeantwoordenVerwijderen